will be held October 17-18 at the International House, UC Berkeley

RISE Camp ​is ​a bootcamp ​organized ​by ​the ​UC ​Berkeley ​RISELab ​where ​you ​can get exposure to research and ​hands-on ​experience ​with systems and technologies for ​emerging AI applications including reinforcement learning, prediction serving, agile ML development, context management, and AI security. ​

Questions? Please email: risecamp@cs.berkeley.edu

Agenda (draft)

Agenda (draft)

2019 RISE Camp Agenda DRAFT

DAY 1 – THURSDAY, OCTOBER 17, 2019

8:00AM: Breakfast

8:45AM: Welcome, Lab Overview, and How to Get the Most out of Camp (one of the co-directors) 

9:00AM: Ray Core

9:00 – ­9:15 AM: Ray Overview and Updates (Richard Liaw)
9:15 – ­10:15AM: Ray Core Lab Exercises (1 Hour)

10:15 AM: Reinforcement Learning

10:15 — 10:30 AM: Reinforcement Learning Overview (Eric Liang)
10:30 — 11:15 AM: RLlib Lab Exercises (45 Minutes)

11:15 AM: 30 Minute Break

11:45 PM: Hyperparameter Tuning Tools 

11:45 – ­12:00 PM Introduction to Hyperparameter Tuning (Richard Liaw)
12:00 – 12:45 PM Tune Lab Exercises (45 Minutes)

12:45-2:00 PM Lunch

2:00 PM: Distributed DataFrames

2:00 – ­2:15 PM: Introduction to the DataFrame and Modin (Devin Petersohn)
2:15 – 3:00 PM: Modin Exercises (45 Minutes)

3:00PM:  Program Synthesis for Data Manipulation

3:00 – ­3:15PM: Introduction to AutoPandas Project (Rohan Bavishi)
3:15 – ­4:00PM: AutoPandas Exercises (45 Minutes)

4:00 ­PM: Break (30 Minute Break)

4:30PM: Prediction Serving

4:30 – 4:45 PM: Evolution of Prediction Serving Work (Simon Mo)
4:45 – 5:30 PM: Prediction serving on Ray and ModelZoo Demo (Rehan Durrani and Simon Mo, 45 Minutes)

5:30­ – 9:00PM: Reception

DAY 2 – FRIDAY, OCTOBER 18, 2019

8:00AM: Breakfast

9:00AM: Security

9:00 – ­9:15 PM: Secure learning in the RISELab: federation and coopetition (Raluca Ada Popa)
9:15 – ­9:45 PM: A platform for coopetitive machine learning (Wenting Zheng)
9:45 – ­10:00 PM: Introduction to tutorial: Federated XGBoost (Rishabh Poddar)
10:00 – ­11:00 PM: Tutorial: Federated XGBoost (Chester Leung and Rishabh Poddar)

11:00AM: Break

11:30 AM : ERDOS: A Platform for self-driving cars ( Ionel Gog)

12:00PM: Serverless (Vikram Sreekanti)

12:30 PM: Concluding remarks

12:45 PM: Event Survey

1:00 ­- 2:00PM: Lunch

 

FAQs

FAQs

What are the prerequisites for attendees of the RISE Camp?

  • Experience programming in Python in notebook environment
  • Basic understanding of AI/ML concepts (e.g., training, validation, linear models)
  • Laptop (with charger) and “modern” browser (Firefox, Chrome, Safari etc. – for technical details, please go to this link)